Prajitura cu foi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • lamaie, vanilie ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 8 linguri      ulei
  • 50 grame      ciocolata
  • 5 linguri      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 19 linguri      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 800 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile maro: 1 ou se freaca cu telul,se adauga 8 linguri de lapte caldut,8 linguri ulei, 8 linguri zahar,1 plic amoniac dizolavat in zeama de lamaie, 2 linguri cacao; 25 ml esenta lamaie si 270 gr faina cernuta. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat ce poate fi intins. Se imparte coca in doua parti,se intind doua foi, se coc pe hartie de copt asezata pe dosul tavii in cuptorul cu gaz preincalzit la treptele 2-3, aproximativ 10 minute fiecare foaie. Hartia de copt se scoate imediat ce sunt scoase din cuptor. Foaia alba: 4 albusuri se bat spuma cu mixerul reglat la viteza mare cu un praf de sare si 8 linguri zahar tos, apoi se adauga galbenusurile ,praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, 25 ml esenta de vanilie si 6 linguri faina. Aceasta compozitie se pune pe hartie de copt si se coace pe dosul tavii in cuptorul preincalzit 10 minute.

2. Crema 2 plicuri praf de budica de vanilie se amesteca cu 6 linguri zahar pudra, 8 linguri de lapte, restul pana la 700 ml se pune la fiert. Laptele fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat. Se pune din nou la fiert la foc mic cca 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei. Se da la rece. 250 gr.margarina Unirea Original se mixseaza cu restul de zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat peste care se adauga budinca racita lingura cu lingura. Glazura: 3 linguri zahar tos, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 30 gr margarina unirea original se amesteca bine si se pun pe foc mic pana da intr-un clocot si se pune fierbinte pe prajitura, intinzand din centru catre margine.

3. Asamblarea: Se pune intr-o tava foaia maro peste care se pune jumatate din crema, se asaza foaia alba,se pune restul de crema, foaia maro. Deasupra se pune glazura de cacao peste care se rade 50 gr ciocolata amaruie.Se da prajitura la rece cateva ore.


Retete similare