Prajitura cu foi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 750 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cerneti 500g faina si adaugati intr-un castron. Adaugati pe rand margarina Unirea Original topita, ouale batute spuma cu zaharul si drojdia. Lasati sa se odihneasca coca 5 minute dupa care o impartiti in 3 parti si le coaceti pe fundul tavii la foc potrivit timp de 10 minute pe fiecare imparte.

2. Crema se prepara astfel: Puneti laptele pe foc si cand a fiert il luati de pe foc si adaugati 250g faina amestecand incontinuu, de preferat cu telul sa nu se formeze cocoloase. Puneti pe foc adaugandu-se si cacao pana se leaga compozitia. Crema o puneti la rece si cand s-a racit adaugati esente si zahar vanilat.,margarina Unirea creme 250g plus zahar 200g.

3. Peste prima foaie adaugati jumatate de crema, adaugati si a doua foaie si jumatatea cealalta de crema si apoi ultima foaie peste care puneti o tava cat sa preseze putin si o puneti la rece. Dupa cateva ore taiati prajitura si radeti ciocolata deasupra.


Retete similare