Prajitura cu foi si crema de gris

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 120 ml      ulei
  • Lamai      fructe
  • 200 grame      gem
  • 100 grame      ciocolata
  • 15 grame      cacao
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 120gr +60 gr ptr crema grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 60 grame      gris
  • 500 ml      lapte
  • 450 grame      faina
  • 150+30 gr ptr glazura grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune la foc intr-o craticioara apa, zaharul, un praf de sare si cacao si se da un clocot. Se da jos, se lasa la racit, se adauga uleiul si ouale si se bate cu telul pana devine omogena. Se adauga faina, amoniul stins cu zeama de lamaie si se framanta un aluat elastic, care se imparte in 4 parti egale. Se fac patru foi care se coc pe rand pe dosul unei tavi, pe hartie de copt. Se tin cate 10 min la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

2. Pentru prepararea cremei se pune laptele cu 60 gr zahar la foc. Cand este fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu, pana cand crema se ingroase. Se da jos, se adauga margarina cubulete si zaharul vanilat, amestecand energic pana crema se raceste. Se monteaza prajitura astfel: se pune prima foaie,se adauga 1/2 din crema de gris,a doua foaie, gemul de caise sau alt gem acrisor, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.

3. Peste ultima foaie se pune un tocator si se lasa putin la rece,apoi se face o glazura din ciocolata rupta bucati si topita la microunde impreuna cu 30 gr margarina Unirea.


Retete similare