Prajitura cu foi si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 325 grame      nuca
  • 4 linguri      ulei
  • 30 grame      cacao
  • 375 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 450 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat: 450g faina, 150g miere, 100g nuci macinate, 2 oua, 1 varf de cutit de bicarbonat, 4 linguri ulei Pentru aluat: din toate ingredientele, mai putin uleiul, framanti un aluat moale. Il imparti in 4 bucati si il intinzi foi. Coci fiecare foaie pe dosul unei tavi unse bine cu ulei,

2. Pentru crema: 300 ml lapte, 225g zahar, 225g nuci macinate, 150g margarina unirea, 1/2 sticluta esenta de rom Pentru crema: Fierbi laptele cu zaharul, iar cand da in clocot adaugi nucile macinate. Sand compozitia s-a racit, adaugi untul si esenta de rom si omogenizezi bine. Ungi foile cu aceasta creme, le asezi una peste alta si pui deasupra lor o greutate(un tocator de exemplu). Lasi prajitura pana a doua zi (cu cat sta mai mult, cu atat de devine mai moale), cand o ungi cu glazura de ciocolata.

3. Pentru glazura: 4 linguri apa, 150g zahar, 30g cacao Pentru glazura: Pui pe foc mic apa, zaharul si caco si le amesteci. Torni glazura fierbinte peste foi si o nivelezi repede.


Retete similare