Prajitura cu frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 120 grame      zahar pudra
  • 5 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 cana      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 1.5 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, 1 cana zahar, 5 linguri ulei, 1 cana si jumatate faina, esenta de lamaie, 1 pachet praf de copt Se bat albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile cu uleiul si esenta. In albus se pun 3 linguri de apa fiarta, si in galbenus la fel, dupa ce se bat se amesteca albusurile cu galbenusurile, se pune faina si praful de copt. Se amesteca bine cu lingura de lemn de sus in jos. Se coace intr-o tava 25/30 unsa cu margarina, timp de 20-30 minute. Foaia se taie in doua pe toata lungimea.

2. Crema: 1 pachet margarina Unirea se freaca cu 120 g zahar pudra si 2 pliculete de ness. Crema se pune intre foi.

3. Deasupra frisca, apoi ciocolata rasa. Se taie si se consuma dupa 4-5 ore.


Retete similare