Prajitura cu fructe

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Fructele se amesteca cu scortisoara sau zaharul vanilat. Se tapeteaza cu faina si margarina tava. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharu vanilat si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc. Se pun galbenusurile si margarina topita dar rece, amestecandu-se putin cu telul numai prin rasturnare, apoi se adauga toata faina treptat impreuna cu praful de copt si sarea si se amesteca in continuare, nu prea mult ca sa nu se lase spuma. Compozitia se pune in tava.

2. Se niveleaza si deasupra se presara fructele. Tava se introduce in cuptorul bine preincalzit dinainte unde se lasa la foc mijlociu 30-40 minute, nu se deschide cuptorul in primele 20 minute.

3. Prajitura se lasa sa se raceasca in tava si apoi se pudreaza cu zahar.


Retete similare