Prajitura cu fructe

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina se freaca spuma impreuna cu 100 gr. zahar, se adauga pe rand cele 5 galbenuse, coaja si zeama de lamaie, iar la urma se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Pentru preparare se poate folosi mixerul la viteza mica. Compozitia obtinuta se intinde cu ajutorul unei linguri intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu folosesc o tava cu dimensiunile de cca 26*33 cm) . Deasupra aluatului se presara gris sau pesmet peste care se aseaza fructele (intregi sau feliate in functie de tipul acestora - de exemplu ciresele, visinele sau fructele de padure se pun intregi; prunele sau caisele taiate in jumatati; merele, perele se pun feliate).

2. Deasupra fructelor se presara continutul pliculetului de zahar vanilat, iar apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit. Albusele se bat spuma cu 300 gr.zahar si putina zeama de lamaie, se scoate tava din cuptor, se pune deasupra fructelor bezeaua si se da din nou la cuptor pana se rumeneste deasupra.

3. Timpul de coacere este de cca 40 minute.


Retete similare