Prajitura cu gem de caise si bezea

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 linguri      gem
  • 150 grame      nuca
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un vas se amesteca margarina Unirea cu 200 g zahar tos si 1 pliculet de zahar vanilat pana se dizolva zaharul, se adauga putina sare, rand pe rand cate un galbenus de ou si apoi faina, obtinandu-se o compozitie potrivit de tare. Se intinde in tava neunsa si se preseaza cu mana ca sa fie intinsa uniform.

2. Se intinde gemul de caise in strat subtire. Separat se bat albusurile spuma cu un pliculet de zahar vanilat si cu 200 g zahar tos, se incorporeaza nuca taiata marut, apoi aceasta compozitie se pune peste gem.

3. Se coace la foc potivit cca 40 minute.


Retete similare