Prajitura cu gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 60 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • 500 grame      gem
  • 50 grame      unt
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 1 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: Se amesteca margarina moale cu zaharul pudra, apoi se adauga iaurtul, faina, praful de sare si se amesteca pana ce se obtine un aluat maleabil, bun de intins. Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul, grosime cam 3-4 mm, apoi se decupeaza rondele cu un dispozitiv de facut placintele. Se gaseste in toate magazinele.

2. Umplutura: Gemul de prune (caise, etc) se amesteca cu scortisoara, untul moale, semintele de susan, esenta de vanilie apoi se amesteca totul foarte bine. Daca umplutura nu e destul de legata se poate adauga si nuca macinata.

3. Fiecare rondea de aluat se unge pe margine cu albus de ou. Se ia cu lingura sau se fac bilute (depinde cat de ferma e umplutura) si se pune in mijlocul rondelei. Apoi se trece in aparatul de placintele pentru a suda marginile. Se aseaza intr-o tava peste care s-a asezat hartie de copt. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 de grade. Se dau calde prin zahar pudra.


Retete similare