Prajitura cu gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 400 grame      gem
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina se topeste si se lasa sa se raceasca. Praful de copt se adauga in 350 g faina, apoi se adauga margarina topita si racita cam la 37 grade (sa nu arda la mana). Se adauga un praf de sare. Coca trebuie sa fie mai moale, sa se lipeasca de mana.

2. Se pregateste o tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina. Aluatul se intinde in tava, oprind 1/5 din el. Coca oprita se amesteca cu 50 g faina, peste aluatul din tava se intinde un strat de gem, iar din loc in loc cate un miez de nuca.

3. Deasupra se rade pe razatoarea mare coca ramasa. Se pune in cuptorul incins maxim 40 min. Se serveste la rece ornata cu zahar vanilat.


Retete similare