Prajitura cu gem

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      gem
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 linguri      gris
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 300g faina, 250 g margarina, 100 g zahar, 1 pachet praf de copt, 2-3 linguri apa minerala, zeama de la o lamaie. Se face un aluat din faina cernuta cu praful de copt stins cu zeama de lamaie, margarina taiata cubulete si zaharul. Se da la rece aproximativ o ora.

2. Crema: 100 g margarina topita, zahar vanilat, 2 linguri pesmet, 2 linguri gris, 300 g gem de fructe de padure. Se fierb cele 2 linguri de gris in aproximativ 200 ml apa, se adauga vanilie, margarina si se ia de pe foc sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga gemul si pesmetul.

3. Coca se intinde si se aseaza intr-o tava, deasupra se pune crema obtinuta si se baga la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 50 de minute cu 15 minute inainte de a fi gata se presara aluatul nisipos care se obtine din amestecare margarinai cu faina, zaharul vanilat si zaharul tos.


Retete similare