Prajitura cu gem si bezea

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 15 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 250 ml      Frisca
  • 300 grame      gem
  • 3 linguri      cacao
  • 450 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 370 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu smantana, margarina Unirea, 250 g zahar, cacao, amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina.

2. Se pune in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace aproape complet si se acopera cu gem si bezeaua din 4 albusuri, 200 g zahar si putina lamaie.

3. Se da la copt pana se intareste bezeaua. Se poate orna cu ciocolata sau nuci.


Retete similare