Prajitura cu gem si bezea

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 25 min

Ingrediente

  • 5 linguri      gem
  • 1 cana      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si galbenusurile pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta bine pana se incorporeaza toata faina. Se framanta mai bine cu mana. Se opreste un bulgaras de aluat care se da la frigider.

2. Aluatul se intinde cu mana (in tava tapetata cu hartie de copt), deasupra se intinde gemul de prune, nucile maruntite si albusurile batute spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar. Peste albusuri radeti bulgarasul de aluat oprit.

3. Da-ti tava la cuptor pentru cca 30 - 40 minute, depinde de cuptor, la foc moderat. Asa arata dupa ce a fost coapta, racita si portionata. Pofta buna!


Retete similare