Prajitura cu gem si bezea

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 25 min

Ingrediente

  • 5 linguri      gem
  • 1 cana      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si galbenusurile pana se omogenizeaza. Se adauga faina care se amesteca cu praful de copt si se framanta bine pana se incorporeaza toata faina. Se framanta bine. Se opreste un bulgaras de aluat care se pune la frigider.

2. Aluatul se intinde cu mana, ia tava tapetata cu hartie, deasupra se pune gemul, nucile marunte, albusurile batute spuma, cu o lingura de zahar si praf de sare. Peste albusul spuma se rade aluatul oprit de la frigider.

3. Dati tava la cuptor pentru circa 30-40 minute, depinde de cuptor, la foc moderat. Dupa coacere si racire se portioneaza.


Retete similare