Prajitura cu gem si bezea

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 3 cana      faina
  • 1 cana      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 100 grame      nuca
  • 6 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 cana      zahar tos
  • 1 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Margarina Unirea tinuta la temperatura camerei de seara pana dimineata amestecata cu cana de zahar, cu mixerul. Adaugati 5galbenusuri si un ou intreg si mixati bine pana se topeste zaharul. Praful de copt il amestecati cu faina. Adaugati faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. Omogenizati compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec. Tapetati o tava de 27X39 cm cu hartie de copt pe care o ungeti cu margarina. Puneti compozitia in tava si o dati la cuptorul incalzit in prealabil la 180gade C.

2. Albusurile le bateti spuma apoi le amestecati cu zaharul (10 linguri), zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mixati bine pina cand bezeaua se intareste. Lasati sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoateti si il ungem cu gem , pesarati nuca prajita si intindeti bezeaua deasupra, uniform, cu ajutorul unei linguri.

3. Dati iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pana creste bezeaua si capata o culoare aramie. Scoateti prajitura sa se raceasca putin apoi o taiati asa calduta. Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare. Pofta mare !


Retete similare