Prajitura cu gem si bezea

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina Unirea tinuta la temperatura camerei de seara pana dimineata se amesteca cu cana de zahar, cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec. O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.

2. Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul (10 linguri), zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mixam bine pina cand bezeaua se intareste. Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem, presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra, uniform, cu ajutorul unei linguri. Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pana creste bezeaua si capata o culoare aramie.

3. Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta. Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare.


Retete similare