Prajitura cu gem si caise

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 grame      gem
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separi albusurile de galbenusuri, freci margarina cu 100 g zahar sa fie spuma, apoi adaugi treptat galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina in ploaie si praful de copt. Bati spuma albusurile cu zaharul ramas si apa minerala, le incorporezi in aluat, amestecand de jos in sus. Lasi aluatul la frigider si in acest timp pregatesti fructele.

2. Intinzi aluatul intr-o tava cu dimensiunile de 20x30 cm, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coci blatul la foc mijlociu, timp de 20 minute in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava, asezi repede caisele si dai din nou tava la cuptor pentru alte 20 minute. Lasati prajitura la racit in tava, apoi o scot si o tai in doua foi orizontale.

3. Ungi blatul de joc cu gemul de caise incalzit, apoi suprapui blatul ramas. O tai in bucati dreptunghiulare astfel ca fructele sa ramana intregi.


Retete similare