Prajitura cu gem si nuci

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • 400 grame      gem
  • 300 grame      nuca
  • 50 grame      unt
  • 3 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 6 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 25 g drojdie, 1 galbenus ou, 3 oua, 250 g margarina Unirea, 3 linguri de zahar, 2 linguri de smantana, 500 g faina, 1 lingurita de praf de copt. Se amesteca drojdia, zaharul si 2 linguri de apa, adaugam pe rand ingredientele, dupa care se lasa la rece 30 minute. Apoi se imparte in 3 parti. Se intinde prima foaie si se pune in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

2. Umplutura: 400 g magiun de prune, 300 g nuci, 1/2 pahar de zahar (100 g) Se intinde jumatate din magiunul de prune, iar peste nuci amestecate cu zahar. Se repeta procedura, iar cu a 3 a foaie se pun nuci cu zahar iar glazura este optionala. Se lasa 15 minute in tava dupa care se pune la cuptor preincalzit timp de 30 minute.

3. Glazura: o ciocolata, 3 linguri de cacao, 50 g unt, 3 linguri de zahar.


Retete similare