Prajitura cu gratar

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 25 min

Ingrediente

  • 0.5 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 350 grame      gem
  • 250 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca zaharul cu oul, se pune bicarbonatul stins in otet sau zeama de lamaie, se adauga faina si margarina. Se framanta tot si se obtine o coca moale care se poate intinde cu mana.

2. Se pune in tava de aragaz, se opreste din coca o bucata de dimensiunea unei lamai, care se pune la congelator (timp de 4 ore). Coca ramasa se intinde in tava de aragaz cu mana, se pune gemul sau marmelada, pe deasupra se presara nuca de cocos, apoi nucile taiate marunt.

3. Se scoate coca de la congelator si se da pe o razatoare mare, se rade unifom deasupra compozitiei din tava. Se da la cuptor la foc mediu.


Retete similare