Prajitura cu grilaje

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      rahat
  • 8 grame      cacao
  • 150 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 150 ml      lapte
  • 480 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 300 g faina se freaca cu 150 g margarina Unirea-Origial, se adauga 100 g zahar pudra, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu dizolvat in putin otet, 1 ou, 3-4 linguri smantana incat sa iasa un aluat care se desprinde de vas. Se imparte aluatul in doua parti: o parte se intinde intr-o foaie care se pune intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu faina.

2. Peste aluat se aseaza feliute de rahat diferit colorate. Peste bucatelele de rahatse intinde un amestec facut din: 1 ou se freaca cu 150 g zahar, 100 g margarina Unirea-Original care a fost lasata sa se inmoaie putin, 2 linguri cacao (8g), un varf de cutit bicarbonat de sodiu dizolvat in putin otet, se omogenizeaza bine si se mai adauga 150 ml lapte si 180 g faina. Peste compozitia maro se fac grilaje din aluatul ramas.

3. Se da la copt iar cand e coapta si racita putin, prajitura se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


Retete similare