Prajitura cu gust de caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 250 grame      unt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 700 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat din 1 margarina,1 ou,1 pahar de smantana, 400-500 gr.faina si putina sare si se imparte in 7 parti egale. Se coc 7 foi(cate 15 minute fiecare). Ultima foaie se sfarma pt presarat deasupra.

2. Creama:1 1/2 pahar zahar se arde,apoi se stinge cu 1 1/2 pahar lapte(care se branzeste). Se adauga inca 1 1/2 pahar zahar, dupa care se lasa sa fiarba, obtinandu-se un sirop mai dens, care se da la racit. Separat, se freaca bine 250 gr.unt si se adauga apoi cate putin din siropul de zahar.

3. Se umple foile cu crema obtinuta si se da la rece.


Retete similare