Prajitura cu iaurt si lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 grame      rahat
  • Lamai      fructe
  • 1 cana      iaurt
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cantitatile sunt pentru o tava de 30/40 cm. Se da foc la cuptor, se tapeteaza tava cu hartie de copt. Margarina Unirea original la temperatura camerei se mixeaza la viteza medie pana devine spumoasa. Se adauga o cana si 1/2 de zahar si zaharul vanilat si se continua mixarea pana se albeste compozitia, apoi se pun ouale, pe rand, coaja rasa de la toate 4 lamaile si sucul de la una din lamaile galbene, iaurtul, esenta de rom. Se da mixerul la viteza 1 si se adauga faina, praful de copt, sarea. Rezulta o compozitie moale care se pune in tava si se da la cuptor timp de aproximativ 30 de minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata se lasa la racit in tava. Cand este rece, se scoate usor hartia de pe dosul acestui blat, se taie in jumatate pe verticala ca sa rezulte doua blaturi de prajitura care se umplu cu urmatoarea crema:

2. Rahatul se da prin masina de tocat carne impreuna cu o lamaie curatata de coaja alba si taiata cubulete. Se amesteca apoi cu 200 g de Margarina Unirea pentru creme pana cand se omogenizeaza, apoi se freaca impreuna cu jumatatea de cana de zahar ramasa pana cand acesta se topeste complet.

3. Un blat de prajitura se pune intr-o tava curata si se insiropeaza cu sucul de la o lamaie lime. Se acopera cu jumatate din cantitatea de crema, iar deasupra se pune al doilea blat, se insiropeaza si acesta cu zeama de la a doua lamaie lime si se acopera cu restul de crema, bine nivelata cu o spatula. Se decoreaza cu bucati de capsuna si se da la rece cateva ore. Dupa aceea se portioneaza si se serveste. Daca nu aveti lamai lime, puteti inlocui cele doua limete cu o portocala.


Retete similare