Prajitura cu lamaie

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      iaurt
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 6 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, praful copt stins in iaurt, praful vanilat si faina. Se coace intr-o tava usa cu ulei, timp de 35 de minute, la foc potrivit.

2. Crema alba ca zapada se amesteca cu lapte, coaja rasa de lamaie si margarina. Se amesteca pana se face o crema omogena. Cei care doresc crema mai dulce, mai pot adauga 4 linguri de zahar.

3. Cand blatul s-a racit se taie orizontal in 2 parti. Crema se pune intre cele doua foi.


Retete similare