Prajitura cu lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 3 linguri      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 2 linguri      gris
  • 200 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma cele 5 albusuri, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra, cate putin, pana se topeste si apoi se adauga cele 5 galbenusuri, cate unul, si la sfarsit faina , amestecand de jos in sus. Intr-o tava dreptunghiulara (25cm*35 cm), se pune hartie de copt si se toarna compozitia de mai sus si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, 35-40 de minute la 180 grd Celsius. Cand s-a copt se lasa la racit, apoi se taie in doua pe lung.

2. Crema: se pun la fiert laptele si zaharul. Candclocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca (pe foc mic) mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se receasca. Margarina Unirea se face spuma cu mixerul, impreuna cu coaja de la o lamaie, apoi se stoarce zeama de la lamaie intr-o cescuta.

3. Continuam sa mixam margarina si punem cate o lingurita din grisul rece si cate o lingurita de zeama de lamaie, alternand, in asa fel ca sa nu se taie. Cand am terminat, ungem un blat cu toata crema, suprapunem cel de al doilea blat si punem prajitura in frigider. Cand servim prajitura o pudram cu zahar pudra din abundenta, apoi o taiem in patrate. Este delicioasa, usoara si racoroasa!


Retete similare