Prajitura cu lamaie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava mijlocie (22/23 cm) cu margarina solida si faina. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 2 linguri cu zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou, ca o zapada. Dupa aceea se pun galbenusurile si margarina Unirea topita, dar rece, se bat de 4-5 ori, se adauga faina, se pune o lingurita praf de copt rasa in faina si coaja rasa fin de la o lamaie mare.

2. Se amesteca usor cu telul, prin rasturnare de 9-10 ori ca sa se incorporeze faina, dar nu prea mult ca sa nu se piarda aerul din albus. Compozitia se rastoarna in lungul tavii, se niveleaza si se presara nucile taiate si tocate putin cu cutitul. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu unde se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute, apoi tava se poate intoarce in cuptor, daca acesta nu coace uniform sau se mai reduce focul daca prajitura se rumeneste prea tare.

3. Prajitura se lasa in tava sa se mai raceasca se pudreaza cu zahar si se taie in patrate, romburi sau semilune cu forme din tabla subtire (cu care se taie gogosile).


Retete similare