Prajitura cu lamaie

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      ulei
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 5 linguri      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: 3 oua se bat cu 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei. Apoi se adauga jumatate de sticluta esenta de lamaie, jumatate din coaja de la o lamaie rasa, o lingurita amoniac si faina. Apoi se framanta aluatul si se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi.

2. Pentru crema: 500 ml lapte in care se adauga o cana de zahar si 4 linguri de faina. Se amesteca cat este laptele rece apoi se aseaza pe aragaz . Dupa ce s-a incalzit compozitia, se adauga margarina Unirea impreuna cu coaja de lamaie si esenta de lamaie ramase. Se amesteca continuu pana se ingroasa.

3. Se aseaza foile una cate una pe un platou; intre ele punem cate un strat de crema calda, inclusiv deasupra prajiturii . Se lasa la frigider pana a doua zi. Pofta buna !


Retete similare