Prajitura cu lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 75 grame      amidon
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 230 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 1 pachet margarina Unirea de 250grame, coaja rasa de la 2 lamai, 250 grame zahar, 5 oua, 230 grame faina, 75 grame amidon de porumb, o lingurita praf de copt Glazura: 300 grame zahar pudra, 5-6 linguri de suc de lamaie

2. Margarina moale la temperatura camerei se mixeaza cu viteza mare maxima. Se adauga treptat coaja de lamaie si ouale unul cate unul si se mixeaza pana se obtine o compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia obtinuta anterior, amestecand cu mixerul , intai la viteza mica, apoi mijlocie. Astfel am obtinut aluatul pentru blat, pe care il punem intr-o tava unsa cu o lingura de margarina Unirea (tava sa aiba 30-35cu40-42 cm)

3. Se incalzeste cuptorul la 180-190 grade cca 25 minute. Preparam glazura: se amesteca bine zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtinem omogenitate perfecta. Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit, in tava, apoi se unge cu glazura. Cu cat este mai fierbinte prajtura, cu atat absoarbe glazura mai bine. Taiem conform imaginatiei. Putem orna cu frisca fiecare bucatica, iar deasupra cativa stropi de ness sau dupa imaginatia fiecaruia.


Retete similare