Prajitura cu mac, branza si mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • 125 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: 400 g faina, 1 cub drojdie, 125 ml lapte caldut, 100 g zahar pudra, 150 g margarina Unirea. Se dizolva drojdia de bere si o lingurita rasa de zahar in laptele caldut. Se lasa 5 minute si se toarna intr-o adancitura facuta in faina cernuta. Se adauga margarina frecata cu un praf de sare si zaharul pudra, apoi se framanta energic, se acopera si se pune intr-un loc cald, ferit de curent. Se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

2. Pentru umplutura cu mac, in laptele fierbinte se adauga grisul si margarina si se lasa la foc mic, 5 minute. Se amesteca apoi cu macul, zaharul si romul si se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura de branza, se preseaza branza proaspata cu margarina frecata cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, amidonul dizolvat in lapte rece, stafidele, coaja de lamaie si zeama de la jumatate de lamaie.

3. Aluatul se intinde, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut, 5-10 minute. Merele se curata, se spala, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Se acopera aluatul cu umplutura de branza, mac si merele taiate felii. Se coace in cuptorul dinainte incins, la foc potrivit, 45-50 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.


Retete similare