Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      cacao
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 7 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura. Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina dupa care se lasa la cuptor pana se coace.

2. Crema: Laptele se amesteca cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand e aproape rece se incorporeaza margarina. Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

3. Glazura: Zaharul si apa se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza cacaua, apoi margarina si esenta de rom. Se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti. Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata.


Retete similare