Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 100 ml      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 900 ml      lapte
  • 520 grame      faina
  • 350 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Freci galbenusurile cu o cana zahar, adaugi treptat uleiul si apoi laptele, praful de copt. Separat bati albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi treptat o cana cu zahar. Mixezi pana obtii o spuma tare pe care o amesteci cu galbenusurile. Incorporezi treptat faina, amestecand usor cu o lingura de lemn. Ungi o tava cu putin ulei, tapetezi cu faina si torni blatul. Il dai la cuptorul preincalzit.

2. Crema 1: Amesteci laptele cu zaharul, faina, fierbi pe foc pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma cu nessul, omogenizezi si dai crema la rece 30 minute. Crema 2: Amesteci laptele cu zaharul, faina, cacaoa, cocosul, fierbi 10 minute la foc mic pana se ingroasa. Lasi la racit, incorporezi apoi margarina si esenta de rom. Omogenizezi si dai la rece 30 minute.

3. Asamblare: Tai blatul in doua. Asezi pe o tava (platou) prima foaie, intinzi crema de ness, apoi a doua foaie si crema de cacao. Ornezi cu frisca si dai la rece.


Retete similare