Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 540 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, se bat iar pana se topeste zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca prin rasturnare, se coace in tava tapetata.

2. Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si putin lapte pana devin spumoase. Faina se amesteca cu laptele ca la rantas, se combina cele doua compozitii si se da la foc mic, amestecand continuu ca sa nu se prinda, pana ce se ingroasa. Cand este gata se asauga margarina si se da la o parte de pe foc. Crema obtinuta se imparte in 2 parti, intr-o parte se pune vanilia si in cealalta se pun nessul si cacaoa.

3. Montarea: blat, crema ness, biscuiti cocosito, crema vanilie, biscuiti cocosito, glazura. Glazura se face din 2 cuburi de ciocolata de menaj si un cubulet margarina care se topesc pe baie marina.


Retete similare