Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      cacao
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 1.5 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 2 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 8albusuri se bat spuma cu 250grame zahar,se adauga 100grame mac, 100grame nuca de cocos si se amesteca incet de sus in jos cu 2 lingurite de faina si 2 fiole de esenta de vanilie. Compozitia se pune in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace la foc potrivit aproximativ 15 minute.

2. Intre timp se freaca 8 galbenusuri cu 250 grame de zahar cu 3 linguri de faina si 3 pachete de zahar vanilat si se subtiaza cu 300ml lapte. Se pun pe foc si se amesteca continuu pana se obtine o ciulama. Cand este calduta se amesteca cu un pachet de margarina Unirea. Crema se intinde peste blat fara ca aceasta sa fie data jos din tava. Peste crema se aseaza unul langa altul biscuiti.

3. Glazura: 3 linguri de zahar,amestecate cu 3 linguri de cacao cu 3 linguri lapte si cu 1/2 pachet de margarina Unirea, se pun pe foc pana se topeste untul si dau cateva clocote. Fierbinte se intide peste biscuiti.


Retete similare