Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 5 grame      cacao
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 215 grame      zahar tos
  • 7      oua
  • 210 ml      lapte
  • 50 grame      faina
  • 275 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatesti blatul: bati albusurile spuma si adaugi zaharul, adaugi macul si nuca de cocos. Incorporezi totul si adaugi 2 linguri de faina. Pui blatul in tava cu hartie de copt si il bagi la cuptor.

2. Pregatesti crema: amesteci galbenusurile cu zaharul, laptele, restul de faina si zaharul vanilat si le pui pe foc. Amesteci tot timpul pana se ingroasa pt a nu se lipi. O lasi sa se raceasca putin si adaugi margarina Unirea.

3. Asamblare: Peste blat se pune jumatate din crema apoi piscoturile inmuiate in cafea si peste ele intainzi cealalta jumatate de crema. Deasupra se face o glazura din 4 linguri de zahar, 3 linguri de lapte, 2 linguri de cacao si 25g margarina Unirea. O fierbi la foc mic si o torni peste prajitura si o dai putin la racit pt a se intari Pofra Buna!


Retete similare