Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 350 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Separam cele 8 oua si batem spuma albusele adaugand pe rand 250 g zahar pudra. Adaugam apoi 100 g mac macinat, 100 g nuca cocos si 2-3 linguri faina in care am pus praful de copt. Compozitia o punem in tava obisnuita (20/30 ) in care am pus hartie de copt. Dam la cuptorul preancalzit pt 30 min, la foc mediu.

2. Crema: punem cele 8 galbenuse ramase intr-un vas pe baie de aburi si le mixam cu 200 g zahar si 200 ml lapte ,adaugand mai tarziu 3 linguri faina amestecate cu 100 ml lapte .Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Margarina Unirea se freaca spuma si incorporam incet, cate putin din crema fiarta si racita amestecand bine.

3. Blatul copt se desface de pe hartie cand s-a racit si se aseaza pe o tava apoi se pune crema deasupra. Acoperim cu un strat de biscuiti asezati unul langa altul, iar peste vom pune glazura facuta din 100g ciocolata menaj sau simpla topita in 2 linguri lapte. Prajitura astfel facuta se lasa sa stea cateva ore apoi se taie patrate atat cat este un biscuit si daca dorim se mai poate orna cu cocos sau altceva dupa dorinta.


Retete similare