Prajitura cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 630 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 100 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 180 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat 450g zahar, 300g faina, 6 albusuri, 4 galbenusuri, 1 praf de copt, 100g mac, 1 pachet margarina Unirea Original, 100ml de lapte caldut Margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, laptele, faina si macul. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia initiala, amestecand cu grija. Se pune in tava si se da la cuptor timp de 25-30 min, pana se rumeneste usor la suprafata.

2. Crema 50 g cacao, 180 g zahar, 3-4 linguri de apa, 180 g margarina Unirea pentru Creme, 2 galbenusuri, 1 fiola esenta de rom Zaharul cu cacao si apa se amesteca intr-o craticioara mica; se pun pe foc amestecand continuu pana ce zaharul se topeste si siropul capata consistenta unei smantani. Se da la o parte si cat timp este inca fierbinte se adauga untul sau margarina, cate un cub, amestecand pana se inglobeaza in compozitie. Se lasa sa se raceasca bine (eventual se da la frigider jumatate de ora) apoi se bate cu mixerul pana capata o consistenta spumoasa si se deschide la culoare. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mai bate 1-2 min.

3. Se intinde peste blatul care s-a racit intre timp si se poate orna cu fulgi de ciocolata, nuca de cocos, dupa preferinta. Se serveste cu pofta! :P


Retete similare