Prajitura cu mac si cocos

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 5 linguri      ulei
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. BLAT: 8 oua (albusurile), 200g zahar, 100g mac, 100g cocos, 1praf de copt, 2 linguri de faina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat. Intr-un castron se amesteca macul cu faina, nuca de cocos si praful de copt si se pun peste albusurile batute. Se amesteca bine si se da blatul la cuptor.

2. CREMA: 8 galbenusuri, 200g zahar, 3 linguri de faina, 400ml lapte, un pachet de margarina Rama, 2 esente de vanilie. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spuma, se adauga faina si laptele. Se pune crema obtinuta pe baia de aburi pana se ingroase. Se lasa sa se raceasca si se pune margarina(frecata bine spuma) si esenta de vanilie.

3. Peste blatul rece se intinde crema peste care se intinde un blat de biscuiti Coconitos, iar pe deasupra glazura. Glazura: 150g zahar pudra, 4 linguri cacao, 4 linguri ulei, 4-5 linguri apa fierbinte se amesteca bine si se toarna peste prajitura.


Retete similare