Prajitura cu mac si nuca de cocos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 7 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Bateti cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200g. zahar. Continuati adaugand 100g mac si 100g nuca de cocos. Amestecati in continuare si mai puneti 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare dati la cuptor in tava intinsa.

2. Crema: Frecati cele 8galbenusuri cu 150g de zahar si amestecati cu 1 zahar vanilat. Mai adaugati 3 linguri de faina si amestecati bine. Turnati in 200ml. de lapte si puneti la fiert avand gija sa amestecati pana se ingoasa, apoi puneti la racit. Dupa racire amestecati cu 250g. margarina Unirea pentru creme.

3. Asamblare: intindeti crema in strat uniform peste blat. Deasupra asezati un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 50ml. apa si 1 esenta de rom. Peste biscuiti glazurati cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi astfel incat sa aibe un aspect marmorat.


Retete similare