Prajitura cu menta si ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      zahar pudra
  • 10 ml      ulei
  • 220 grame      unt
  • 420 grame      ciocolata
  • 3 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 120 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 4 oua, 100 gr zahar, 125 gr faina, 3 linguri cacao, 100 gr ciocolata, o lingurita, praf copt, un vf cutit sare, 60 ml apa calduta. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa, fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele. Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn. Albusurile le mixam spuma. Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin. Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care am pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina. Coacem la 165-170 grade timp de 25min. (Facem proba cu scobitoarea).

2. Crema: 100 gr unt, 200 gr margarina Unirea, 15 linguri sirop menta, 200-250 gr zahar pudra, un galbenus de ou. Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor, adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin.

3. Glazura 1: 100 gr ciocolata, 2 linguri sirop menta, 40 gr unt. Glazura 2: 220 gr ciocolata, o lingura zahar, o lingura sirop menta, 80 gr unt, o lingura ulei. Sirop: 200 ml apa fiarta, 3 linguri sirop menta. Asamblare: Taiem blatul racit in doua, pe orizontala. Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta. Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema. Dam pentru 10 min. la frigider, scoatem si intindem restul de crema. Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore. Scoatem si cu un cutit zimtat portionam. Preparam glazura doi, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata.


Retete similare