Prajitura cu mere bicolora

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu sarea, pui treptat 100 grame zahar si continui sa bati pana se intareste bezeaua. Freci galbenusurile cu 50 grame de zahar, uleiul, praful de copt stins cu otet si un plic de zahar vanilat. Adaugi albusurile batute spuma, apoi faina in ploaie, amestecand de sus in jos.

2. Imparti compozitia in doua si in jumatate incorporezi cacaoa. Ungi o tava de aragaz cu ulei, o tapetezi cu faina si pui compozitia alba, apoi o introduci in cuptorul preincalzit si o coci pe jumatate, aproximativ 20 minute, la foc mijlociu. Intre timp cureti merele, le razi si le calesti cu pachetul de margarina Unirea, zaharul ramas si scortisoara, pana scade toata zeama.

3. Scoti tava din cuptor, intinzi repede merele calite si acoperi cu foaia maron, pe care o intepi din loc in loc cu furculita. Dai din nou prajitura la cuptor timp de 30 minute. O pudrezi cu zahar, cat e calduta si o tai in romburi dupa ce s-a racit.


Retete similare