Prajitura cu mere in 2 culori

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 1.5 ceasca      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu sarea, pui treptat 150 g zahar si continui sa bati pana se intareste bezeaua. Freci galbenusurile cu 75 g zahar, uleiul, praful de copt stins cu otet si 1 plic de zahar vanilat. Adaugi albusurile batute spuma, apoi faina in ploaie, amestecand de jos in sus. imparti compozitia in doua si in jumatate incorporezi cacao.

2. Ungi o tava de aragaz cu ulei, o tapetezi cu faina si pui compozitia alba, apoi o introduci in cuptorul preincalzit si o coci aproximativ 10 minute la foc mijlociu. Intre timp cureti merele, le razi si le calesti cu margarina, zaharul ramas si scortisoara pana scade toata zeama.

3. Scoti tava din cuptor, intinzi repede pasta de mere calite si acoperi cu aluatul maro pe care il intepi din loc in loc cu furculita. Dai din nou prajitura la cuptor pentru 30 minute. O pudrezi cu zahar cat este calduta si o tai in romburi dupa ce s-a racit.


Retete similare