Prajitura cu mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Mere      fructe
  • 5 ml      ulei
  • 50 grame      iaurt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca oul, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie, bicarbonatul (stins in otet sau lamaie), iaurtul (sau 2 linguri smantana), margarina (lasata la temperatura camerei). Se adauga treptat faina. Se lasa aluatul la frigider 15 minute. In acest timp se curata merele de coaja si se dau pe razatoare, apoi se amesteca cu scortisoara.

2. Se imparte aluatul in doua parti si fiecare bucata se intinde pe o hartie, unsa cu ulei, de marimea tavii. Se ia prima foaie, se aseaza in tava, apoi se pune umplutura, se adauga a doua foaie, dupa care se introduce tava la cuptor. Se coace 45 minute la foc mic.

3. Se serveste de preferinta rece.


Retete similare