Prajitura cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 58 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 450 grame      faina
  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 450 g faina, 200 g zahar, 175 g margarina Unirea, un pliculet zahar vanilat (8g). Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat (8), apoi se amesteca foarte bine cu margarina. Se adauga faina si praful de copt si se framanta energic. Aluatul obtinut se acopera si se baga la frigider pentru o ora.

2. Umplutura: 1 kg mere, 125 g biscuiti, 50 g zahar vanilat, o jumatate de lingurita de scortisoara. Merele se spala, se curata de codite si samburi, apoi se taie felii. Peste feliile de mere se adauga zaharul vanilat (50g), scortisoara si biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.

3. Din aluatul obtinut se intind doua foi. Prima foaie se aseaza intr-o tava unsa cu margarina, peste ea punandu-se umplutura. Se acopera cu cea de a doua foaie si se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca apoi se poate taia.


Retete similare