Prajitura cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 3 linguri      gris
  • 9 linguri      lapte
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Radem pe razatoarea mare 1,5 kg mere, adaugam zahar dupa gust si praf de scortisoare si le lasam in asteptare. Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei margarina Unirea, un praf de sare, cele 2 oua amestecate cu zaharul si laptele, praful de copt nestins si coaja de lamaie rasa. Amestecam sa iasa un aluat pe care-l framantam sa nu fie foarte tare sa-l putem intinde usor.

2. Impartim aluatul in 2 parti si intindem prima foaie pe care o vom pune in tava tapetata cu hartie, acoperind si marginile. Asezam merele uniform dupa ce le-am scurs si le-am amestecat cu 3 linguri gris. Deasupra vom pune a doua foaie. Pe margine incercam sa inchidem prajitura folosind o furculita ca sa presam aluatul iar pe suprafata prajiturii intepam din loc in loc pt a primi aer. Dam la cuptor pt 40 min.

3. Cand e gata rumenita ungem deasupra cu putin albus batut si presaram zahar tos, mai lasam la cuptor 2-3 min. Cand scoatem din cuptor presaram cu zahar pudra si taiem bucati cand s-a racit.


Retete similare