Prajitura cu mere si cocos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 1/2 lingurite      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 175 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un bol se pun: margarina, zahar si ouale si se freaca pana se topeste zaharul. Se adauga 1-2 linguri zeama de lamaie, faina si 50 g fulgi de cocos si praful de copt stins inzeama de lamaie.

2. Se unge bine o forma rotunda (diam. 26) cu unt. Se curate merele si se scot coditele, un mar se taie rondele si cu ele se tapeteaza pe fund tava. Se toarna aluatul si in cercuri concentrice se aseaza merele taiate felii. Merele trebuie sa fie stropite cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

3. Inainte de a baga tava in cuptor se mai presara restul de cocos. Prajitura se lasa la racit in tava, inainte de a servi se pudreaza cu zahar.


Retete similare