Prajitura cu mere si crema de vanilie

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • Mere      fructe
  • 100 ml      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 5 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se curata de coaja 1 kg mere, se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava si se ungecu margarina si se condimenteaza cu scortisoare, blatul il pregatim din 5 galbenusuri frecate cu 200 gr zahar,100 ml apa,100 ml ulei, un praf de sare, 200 gr faina amestecat cu 1 praf de copt adaugam cel 5 albusuri batute spuma tare. Din acest aluat turnam jumatate peste mere si adaugam 50 gr cacao la aluatul ramas si turnam peste aluatul galben.

2. Se coace 35 minute la foc mediu cind se raceste rasturnam din tava si pregatim crema, fierbem o budinca vanilie in 300 ml lapte si 6 linguri de zahar cand se raceste frecam 1pachet margarina Unirea pentru crema si adaugam budinca racita.

3. Punem crema peste prajitura racita si ornam cu ciocolata rasa.


Retete similare