Prajitura cu mere si crema de vanilie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 170 grame      zahar tos
  • 1      oua
  • 300 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: 100 grame margarina Unirea Original, 350 grame faina, 100 grame zahar, jumatate pachet praf de copt, 1 vanilie, 1 ou, o lingura smantana, 1 lingura lapte. Crema de vanilie: 100 grame margarina Unirea pentru creme, 1 pachet de budinca de vanilie, 300 ml lapte, 100 grame zahar pudra, 1 pachetel vanilie Pentru mere: 50 grame margarina Unirea Original, 1,5 kg mere rase, 70 grame zahar, scortisoara, esenta de rom

2. Amestecam ingredientele repede pentru foi, acoperim si tinem 20-30 de minute la rece. Punem putina faina pe planseta si intindem pe rand 3 foi, pe care le coacem pe fundul tavii unsa si presarata cu faina. Le scoatem cu grija ca sa nu se rupa, le punem una langa alta. Fierbem budinca cu laptele, adaugam margarina si zaharul pudra si mixam cu mixerul, punem vanilia.

3. Calim merele cu 50 grame margarina, adaugam cuisoare pisate, scortioasa si un pic de rom. Montam foile asa: 1 foaie pe care punem tot pe fundul tavii intindem merele uniform, punem a doua foaie si intindem crema de budinca si acoperim cu a treia foaie. Presaram cu zahar pudra si vanilat. Se taie a doua zi.


Retete similare