Prajitura cu mere si scortisoara

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 8 linguri      zahar tos
  • 150 grame      margarina Unirea Original
  • 8 linguri      faina
  • 4 buc      oua

Mod de preparare

1. Topim la cuptorul cu microunde margarina 10-15 sec. Merele rase le amestecam cu 3 linguri de zahar si cu lingurita de scortisoara.Intr-o tava mica (30/20 cm), punem hartie de copt apoi intindem cu o lingura margarina pe toata suprafata.Urmatorul strat intindem biscuitii macinati marunt si apoi ultimul strat de mere.

2. Dam la cuptor 20 min la foc mic. Intre timp facem chegul.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas. Galbenusurile le batem cu uleiul si le turnam peste albusuri. Adaugam esenta de vanilie,praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina. Amestecam cu o lingura dar nu prea mult ca sa nu se lase albusurile.

3. Turnam compozitia peste mere si mai dam la cuptor aproximativ 20 min la foc potrivit.Incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.


Retete similare