Prajitura cu morcov

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 250 ml      Frisca
  • 2 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca intai faina, zaharul si bicarbonatul, dupa aceea se adauga ouale batute, margarina topita si racita, se amesteca apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mica. Se amesteca cateva minute pana ce morcovul este incorporat bine in toata compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptorul preincalzit pana ce se maroneste deasupra si s-a strans pe margini semn ca s-a copt. Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava, se pudreaza cu zahar pudra cu gust de vanilie si se taie patratele sau romburi.

2. La aceasta prajitura se poate face si o crema din: 250 ml frisca lichida, se poate folosi si lapte, 3 linguri zahar pudra si un plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie, le mixez apoi pun crema la frigider pana ce se raceste prajitura.

3. Tai prajitura in doua, pun crema la mijloc apoi o las la rece inainte de a o consuma.


Retete similare