1. Blat: 7 oua, 7linguri de ulei, 7 linguri de faine, 1 pliculet de praf de copt. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu ulei, albusurile se bat cu zahar, praful de copt se stinge cu zeama de la lamaie. Se incorporeaza galbenusurile in albusuri, se adauga praful de copt stins, faina si se toarna totul intr-o tava dreptunghiulara, nu cea de aragaz. Se tine la cuptor 40 de minute.
2. Crema de vanilie: 5 galbenusuri, 1/2 cana de zahar, 500 ml de lapte, 5 linguri de faina, 125 g margarina Unirea, esenta de vanilie. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, laptele si faina si se pun pe foc mic. Dupa ce se ingroasa, devenind ca o pasta, se adauga esenta si margarina.
3. Glazura de ness: 5 albusuri (cele ramase de la crema) se bat cu 11 linguri de zahar ca pe bezea. se adauga 3 linguri de ness. Intre timp se caramelizeaza 4 linguri de zahar care se toarna peste bezeaua de ness. Mod de aranjare: se taie blatul in 2 pe lungime, se pune crema si apoi se acopera cu glazura de ness.