Prajitura cu ness

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 linguri      zahar pudra
  • 400 grame      nuca
  • 1000 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 4 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Primul blat: se bat 6 albusuri spuma cu 300 g zahar pana se intareste, se pune ness-ul (2 linguri), se adauga 200 g nuca tocata (nu macinata) si doua linguri faina. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor 40-50 minute la foc potrivit. Al doilea blat se face la fel, dar nu inainte de al scoate pe primul de la cuptor.

2. Crema: 12 galbenusuri se amesteca cu 300/400 g zahar si se pun intr-un tuciulet la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn incontinuu. Se adauga 2 linguri ness si un pachet margarina Unirea.

3. Dupa ce s-a ingrosat, se da la rece. Intre timp se amesteca un pachet margarina cu 2 linguri zahar farin. Compozitia de mai sus, dupa ce s-a racit bine, se amesteca cu margarina si zaharul farin (se pune lingura cu lingura). Crema se pune intre blaturi si se da la rece.


Retete similare